Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Közeleg a 2021/2022-es (2021. szeptember 1-től 2022. augusztus 31.-ig) nevelési évre szóló jelentkezés időszaka. A jelentkezés határideje február 19. Az első helyen jelölt óvodába kell leadni a jelentkezési lapot, ami beszerezhető az óvodában, vagy letölthető majd a debrecen.hu-ról. A jelentkezés elektronikus úton történik. Óvodánk esetében a kemeny@ovoda.debrecen.hu email címre kell továbbítani a jelentkezési lapokat. Márciusban döntés születik a felvételről, melyről levélben, határozat formájában kapnak értesítést. Azok számára, akik felvételt nyertek óvodánkba a beiratkozás 2021.április 21-22. és május 5. –én lesz, de itt sem kell személyesen megjelenni.

Minden gyermeknek kötelező az óvoda, ha augusztus 31-ig betölti a 3. életévét. Aki szeptember 1.-e után lesz 3 éves, ott a szülő mérlegelhet: maradhat a gyermek otthon, bölcsődét kezd, vagy egyéb más módon oldják meg a felügyeletét. A férőhely biztosítása, a csoportok indítása érdekében különösen azoknak fontos a jelentkezés, akik december 31-ig igénybe kívánják venni az óvodát. Jelentkezhetnek azok is, akik a nevelési év során januártól augusztus 31-ig töltik a 3. életévüket és szeretnének jönni óvodába, hogy szabad férőhely esetén előjegyzésbe kerüljenek. A járványhelyzet miatt nem tudunk nyílt napot tartani, ezért ha kérdése van, telefonon szívesen válaszolunk.


Mit kínálunk?

  • Rendezett környezetet. Hatalmas udvarunkon EU szabványnak megfelelő játékok vannak, és rendelkezünk egy 70 m2 tornateremmel. Közel a Nagyerdő.
  • Otthonos élettereket. Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, minden csoportnak külön öltözője és mosdója van.
  • Változatos szabadidős tevékenységeket. Kéthetente óvodai szintű szabadidős nap van, sok programmal. Tehetségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek az alapítványunk szervezésében: népitánc, karate, Foci, kézműves műhely, angol, hittan, sakkoktatás. előadóművészek műsorokat adnak a tornatermünkben. Sok közös program, versengés, sportolás és kirándulás színesíti a napjainkat.
  • Csoportjaink korcsoport szerint szerveződnek. A kiscsoportosok együtt kezdik az óvodát. Kislétszámú csoportokban sajátos nevelési igényű, elsősorban autista gyerekeket nevelünk. Számukra minden személyi, tárgyi feltétel biztosított, gyógypedagógiai fejlesztésben részesülnek.
  • Minden óvodás gyermekünk egyéni fejlettségének megfelelő szintű fejlesztésben részesül saját csoportjában, vagy szükség esetén egyénileg, fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus, logopédus bevonásával.
  • Reggel 6 órakor nyitunk és fogadjuk a gyerekeket 17 óráig, vagy igény esetén ügyelet van 18 óráig.
  • Honlapunkat január 25.-ig frissítjük. Ott elolvashatják Pedagógiai Programunkat, amelyben képek is vannak az óvodáról. Oda teszünk fel minden egyéb információt. A honlap címe: kemenyzsigmondovi.hu.
  • Sajnos a járványhelyzet miatt személyesen egyelőre nem tudunk találkozni. Érdeklődni a lap tetején található elérhetőségeken! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Turek Ferencné, Óvodavezető

Óvodánk Szép Holnap Alapítványa kéri, hogy adójuk 1%-val támogassák az alapítvány működését.

A befolyt összeget udvari játékeszközök vásárlására fordítjuk.

Ugye mindenkinek van a családban olyan ismerőse, aki fel tudja ajánlani ezt az 1%-ot?  Kérjük, tegye meg!

Adószámunk:  18557617-1-09

Bankszámlaszámunk: 60600170-11079240